Se Linkin Park på MTV imorgon

linkin-park-2010

Nu–metal/rapcore-gruppen Linkin Park tillsammans med världsrapparen Jay–Z, bjöd på en gemensam konsert i Milton Keynes, England 2008. Imorgon fredag klockan 21.10 bjuder MTV World Stage alla musikfan på denna livekonsert.

Varje fredag klockan 21.10 ger MTV dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer.

Imorgon, fredagen den 16 april, är det dags för MTV World Stage att visa livespelningen med Linkin Park feat Jay- Z. De turnerade ihop under 2008 och släppte tillsammans albumet ”Collision Course” med hitsingeln ”Numb/Encore”. Albumet består av redan existerande låtar från dem båda som de sen mixat ihop. På fredag får vi ta del av en av deras gemensamma konserter på MTV World Stage.

Linkin Park är en amerikansk musikgrupp som spelar nu-metal/rapcore. Gruppen bildades i Los Angeles 1996 av Mike Shinoda och gitarristen Brad Delson. Bandet har sålt över 60 miljoner album, varav ”Hybrid Theory” och ”Minutes to Midnight” har sålts mest. De har gjort tre studioalbum och två remixalbum. I början av 2010 väntas de komma ut med ett nytt studioalbum.

Jay–Z är en amerikansk hip-hop – artist och entreprenör med sitt egna skivbolag Roc–A–Fella Records där han är VD. Han är även VD för det legendariska hip-hop skivbolaget Def Jam. Jay–Z är det sena 1990-talets och tidiga 2000-talets mest inflytelserike och framgångsrike rappare samt även den mest framgångsrike hip-hopproducent som nått kommersiella framgångar samtidigt som han lyckats behålla sin gatutrovärdighet.

MTV World Stage kommande konserter:
(Med reservation för ändringar.)

• 23 april – Depeche Mode, konsert från Milano i Italien 2006.
• 30 april – White Stripes, konsert från Manaus i Brasilien.
• 7 maj – Tokio Hotel, konsert från Aten i Grekland.

Scroll to Top