Se klassisk Nirvana-konsert på MTV imorgon

Av Redaktionen
Jul 15th, 2010
0 Kommentarer
584 Views

nirvana

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Varje fredag klockan 21.10 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer. Under sommaren ger MTV dig även chansen att komma artisterna nära inpå livet i Storytellers och Behind the Music. Nu på fredag den 16 juli är det dags för MTV att visa Nirvanas sista spelning i England från Reading-festivalen följt av gripande Behind The Music- dokumentär med hip-hoparen Lil Wayne.

Har du hört talas om Nirvanas historiska konsert då Kurt Cobain blir upprullad på scenen i rullstol? I MTV World Stage har du nu på fredag chansen att se denna entré som rullade igång ryktena om hans hälsa och splittring av bandet.

Nirvana var en amerikansk rockgrupp, bildad av sångaren och gitarristen Kurt Cobain samt basisten Krist Novoselic i Aberdeen, Washington 1987. De hade under sin verksamma tid en rad trummisar, av vilka Dave Grohl, numera gitarrist och sångare i Foo Fighters stannade kvar till att de splittrades vid Kurt Cobains död. Många kritiker hävdar att Grohl bidrog till Nirvanas ”klarare” sound och den framgång som kom med det.

Nirvana fick sitt kommersiella genombrott med singeln “Smells Like Teen Spirit” från albumet ”Nevermind” som släpptes 1991. Albumet innebar inte bara ett genombrott för dem utan det gav även grungen ett stort uppsving. Andra grungeband som Pearl Jam, Soundgarden och Alice in Chains ökade också i popularitet i och med Nirvanas framgångar och som ett resultat blev alternative rock den dominerande musikstilen i radio och TV i USA under tidigt 1990-tal. Kurt Cobain blev omnämnd av media som en “talesman för en generation” och Nirvana var ett band som “representerade Generation X”. De släppte sitt sista studioalbum, ”In Utero” 1993.

Nirvanas korta, men framgångsrika karriär slutade med Cobains död i april 1994. Men trots hans död ökade bandets popularitet under åren som följde. 2002 släpptes singeln ”You Know You’re Right”, en ofullbordad demo från bandets sista session, i samband med utgivningen av samlingsalbumet Nirvana. Sedan deras debut har Nirvana sålt över 50 miljoner album världen över.[

Just nu sitter Lil Wayne, även kallad Weezy, och avtjänar ett 1-årigt långt fängelsestraff på Rikers Island i New York för vapeninnehav. Men han är inte sysslolös, utan jobbar på nytt material för kommande album.

Weezy fyller 28 år i september, men är trots sin unga ålder en hyllad rapartist. Hans karriär tog fart när han, nio år gammal rappade inför Cash Money Records grundare Brian “Baby” Williams.
I detta avsnitt av Behind The Music som MTV visar nu på fredag, får vi ta del av Lil Waynes egen berättelse om sitt liv. Allt från hans barndom i New Orleans som innehöll skottdrama, droger och hans första möte med ”Baby”, till hur han sen som 16 – åring räddade sin mamma från gettot då hans karriär satte fart och pengacheckarna började att rulla in.
Men allt har en baksida… Missa inte denna veckas Behind The Music i MTV:s Friday Music som även innehåller intervjuer med Baby, Slim, Juvenile och BG,

Missa inte Friday Night Music nu på fredag med start 21.10 på MTV!

MTV Friday Night Music kommande konserter, Storytellers och Behind the music:
(Med reservation för ändringar.)

* 23 juli – Foo Fighters och Kanye West
* 30 juli – Green Day och Courney Love

Kommentering är stängd