Se historisk Nirvana-konsert på MTV imorgon

nirvana

Missa inte Nirvanas historiska livekonsert från Reading rockfestival från sommaren 1992 – nu på fredag på MTV World Stage!

Varje fredag klockan 21.10 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Imorgon, fredagen den 2 april, är det dags för MTV att visa den historiska livespelningen med Nirvana.

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer.
Imorgon fredag är det dags för Nirvanas historiska konsert då Kurt Cobain blir upprullad på scenen i rullstol och då genast rullar igång rykten om hans hälsa och splittring av bandet.
Nirvana var en amerikansk rockgrupp, bildad av sångaren och gitarristen Kurt Cobain samt basisten Krist Novoselic i Aberdeen, Washington 1987. De hade under sin verksamma tid en rad trummisar, av vilka Dave Grohl, numera gitarrist och sångare i Foo Fighters, stannade kvar till att de splittrades vid Kurt Cobains död. Många kritiker hävdar att Grohl bidrog till Nirvanas ”klarare” sound och den framgång som kom med det.
Nirvana fick sitt kommersiella genombrott med singeln ”Smells Like Teen Spirit” från albumet ”Nevermind” som släpptes 1991. Albumet innebar inte bara ett genombrott för dem utan det gav även grungen ett stort uppsving. Andra grungeband som Pearl Jam, Soundgarden och Alice in Chains ökade också i popularitet i och med Nirvanas framgångar och som ett resultat blev alternative rock den dominerande musikstilen i radio och TV i USA under tidigt 1990-tal.
Kurt Cobain blev omnämnd av media som en ”talesman för en generation” och Nirvana var ett band som ”representerade Generation X”. De släppte sitt sista studioalbum, ”In Utero” 1993.

Nirvanas korta, men framgångsrika karriär slutade med Cobains död i april 1994. Men trots hans död ökade bandets popularitet under åren som följde. 2002 släpptes singeln ”You Know You’re Right”, en ofullbordad demo från bandets sista session, i samband med utgivningen av samlingsalbumet Nirvana. Sedan deras debut har Nirvana sålt över 50 miljoner album världen över.

MTV World Stage kommande konserter:
(Med reservation för ändringar.)

• 9 april – Foo Fighters, konsert från Wembley Arena, London.
• 16 april – Linkin Park feat Jay – Z, konsert från Milton Keynes.
• 23 april – Depeche Mode, konsert från Milano i Italien 2006.
• 30 april – White Stripes, konsert från Manaus i Brasilien.
• 7 maj – Tokio Hotel, konsert från Aten i Grekland.

Scroll to Top