Se Gorillaz live på MTV på fredag

Av Redaktionen
Jun 2nd, 2010
0 Kommentarer
399 Views

​Varje fredag klockan 21.10 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Nu på fredag den 4 juni är det premiär för Gorillaz konsert från Roundhouse i London från slutet av april i år.

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder MTV på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer. Nu är det premiär för Englands virtuella popband Gorillaz och deras grymma konsert från i våras.

MTV livestreamde denna konsert som gick av stapeln den 30 april i år. Ni som missade denna konsert från legendriska Roundhouse får nu chansen att få se den via MTV World Stage nu på fredag. MTV var det enda mediet att filma konserten vilket innebär att det är endast på MTV som fansen kan få ta del av konserten.
Detta var Gorillaz första spelning sedan 2001.

Gorillaz är en brittisk virtuell musikgrupp med fyra gruppmedlemmar – Murdoc, 2D, Russel och Noodle. De bildades 1998 av Blur-sångaren Damon Albarn och tecknaren Jamie Hewlett. Deras debutalbum, Gorillaz från 2001, sålde i över sju miljoner exemplar och nominerades till Mercury Music Prize samma år. Uppföljaren Demon Days gavs ut 2005 och nominerades till fem Grammys och de kammade hem en Grammy i kategorin Best Pop Collaboration with Vocals.

Den 8 mars i år släppte bandet sitt tredje album Plastic Beach. Gorillaz har totalt sålt 15 miljoner album med Gorillaz och Demon Days. Med Plastic Beach ute i handeln kommer det säkerligen att bli ett par miljoner sålda album till.

Kommentering är stängd