Se Foo Fighters live på MTV

foo-fighters

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Varje fredag klockan 21.10 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer. Under sommaren ger MTV dig även chansen att komma artisterna nära inpå livet i Storytellers och Behind the Music. Nu på fredag den 23 juli är det dags för MTV att visa en konsert med Foo Fighters följt av Storytellers med den färgstarke Kanye West.

Dave Grohl bildade Foo Fighters1995 som ett soloprojekt efter splittringen av Nirvana 1994. Under Grohls fyraåriga tid som trummis i bandet skrev han många låtar som han valde att behålla för sig själv. 1992 släppte han en demokassett, ”Pocketwatch” under pseudonymen ”Late!”, som innehöll många låtar som senare dök upp på Foo Fighters Album.

Foo Fighters har hittills släppt sex album, men ryktet säger att de har börjat skriva nya låtar till ett nytt album som planeras att släppa i september 2010. Albumet ska vara en uppföljare till ”Echoes, Silence Patience and Grace” och förutom Dave Grohl kommer Chris Shiflett (gitarr), Nate Mendel (bas) och Taylor Hawkins (trummor), medverka till deras sjunde album.

Några av Foo Fighters mest kända låtar är: ”Big Me”, ”Monkey Wrench”, ”Everlong”, ”Learn To Fly”, ”All My Life”, ”Times Like These”, ”DOA”, ”Best of You” och ”The Pretender”.

Missa inte Foo Fighters konsert från Wembley Arena i London på MTV World Stage nu på fredag den 23 juli klockan 21.10!

Från musikgenierna i Foo Fighters som håller låg profil privat till ett annat musikgeni som inte håller särskilt låg profil: Kanye West. Tänker nu senast på när han stal showen från Taylor Swift på MTV Video Music Awards för att istället hylla Beyoncé. Detta spred sig från löp till löp världen över och det diskuterades vilt hur han mådde egentligen. Några månader senare syntes han titt som tätt i Stockholm på diverse klubbar, utställningar och event.

I detta omtalade avsnitt av Storytellers med Kanye West försvarar han bl.a. Chris Brown, Michael Jackson och OJ Simpsons beteende i så pass hög grad att det blir tvunget till att omredigeras en del… Det är ingen hemlighet att Kanye West är en man med starka åsikter och uppseendeväckande beteende. Han nämner även i programmet att hans största smärta i livet är att han aldrig kommer att få se sig själv uppträda. Detta uttalande är dock inte så uppseendeväckande efter alla de övriga kommentarerna som fälls under programmets gång.

Missa därför inte Kanye West i denna veckas Storytellers nu på fredag den 23 juli klockan 22.00 på MTV!

MTV Friday Night Music kommande konserter, Storytellers och Behind the music:
(Med reservation för ändringar.)

* 30 juli – Green Day och Courney Love
* 6 augusti – Best of VMAJ 2010 & Black Eyed Peas och Bret Michaels
* 13 augusti – Mika och Usher
* 20 augusti – Beyoncé och Christina Aguilera

Scroll to Top