Scout Niblett till Sverige i maj

scout-niblett

Scout Nibletts väg har oftast varit en obekväm väg att vandra men i slutändan har den alltid varit givande. Det är tvärt och skevt och allt gnisslar likt en gammal snickarbod som stått och förfallit sedan farfar var liten. Men det är här som elegansen och det pura geniet träder fram. Med hennes röst. Så fruktansvärt vackert att man blir kär på ”A” och kapitulerar helt på ”B”när man nått ”C” är man utslagen.

I januari i år kom ”The Calcination of Scout Niblett”, hennes femte album, och från ett litet trettio-sekundersklipp på skivbolagets sida som uppvisade ett träskaktigt och fuzzigt Melvins-riff fick hon mig att okritiskt hylla skivan till höger och vänster. Men samtidigt vet jag att det som utgör resten av albumet är guld och endast guld. Återigen har hon arbetat med geniet Steve Albini, avskalandets guru och lyckats förvandla vatten till vin. Fuck ”wall of sound”, fuck Phil Spector. Det behövs bara en gitarr, en trumma och en röst för att erövra världen.

Hade jag fått bestämma skulle Scout Niblett spelat konstant i en vecka i mitt vardagsrum för mig och mina vänner. Olyckligtvis bestämmer inte jag utan får nöja mig med en kväll i Stockholm. En kväll som jag nu reserverat plats för i minnet!

KONSERTDATUM
20 maj – Stockholm, Strand
21 maj – Malmö, Debaser Malmö

Ytterligare information om Scout Nibletts Sverige-spelningar hittar du här

HEMSIDA
www.myspace.com/scoutniblett

Scroll to Top