Sarah Dawn Finer släpper album med Mauro Scocco

Sarah Dawn Finer
Sarah Dawn Finer

När Sarah Dawn Finer släpper sitt fjärde album till hösten så gör hon det för första gången på svenska. På albumet har hon samarbetat på mer än hälften av låtarna med låtskrivaren och artisten Mauro Scocco.

I dagarna börjar inspelningen av Sarahs fjärde album som denna gång är på svenska och med en av Sveriges bästa låtskrivare bakom mer än hälften av låtarna. Till skillnad från hennes tidigare album på engelska så har hon den här gången till viss del släppt låtskrivarrodret. Istället har hon på nattliga mail berättat om sitt liv för Mauro som skrivit låtar om det.

Sarah om nya albumet och samarbetet:
“Första svenska poplåten jag minns att jag hörde som barn var ”Sarah” av Mauro Scocco när den sjöngs efter mig på skolgården. Sen dess har Mauros musik varit nästan som ett soundtrack till mitt liv. Arbetet med här plattan är som att kliva in i en helt ny värld för mig med ett helt nytt språk. Det känns utmanande och spännande och det är världens största ära att ha med bästa Scocco på resan.”

Mauro Scocco om nya samarbetet med Sarah:
”Sarah för mig är en bluessångerska. Definitivt mer Macy Gray än Celine Dion. Det finns en svärta i hennes röst som jag hoppas ska komma fram i sångerna jag skrivit till det här albumet.”

Sarah Dawn Finer är en mångsidig artist med många succéer bakom sig som tre guldsäljande album och kommer nu senast från en magisk julturné och en hyllad programledarroll för Melodifestivalen. Det här är Sarah första skiva på svenska. Vänta er mer stordåd!

Scroll to Top