Sarah Dawn Finer leder Kingsizegalan

Sarah Dawn Finer

Svensk hiphop har haft ännu ett enormt år och därför väljer Kingsize Magazine att för andra året i rad anordna Kingsizegalan. ”Den svenska hiphopscenen fortsätter att bubbla av talang och initiativrikedom och det var ett självklart val att upprepa förra årets succé och anordna en gala där vi uppmärksammar årets bedrifter. Vi är glada över att samarbeta med Sarah och ser fram emot att visa hur stort svensk hiphop är och röra om bland människors föreställningar om genren”, säger Tobias Carlsson, chefredaktör för Kingsize Magazine.

I år leds galan av Sarah Dawn Finer som under 2012 bland annat samarbetat med Näääk på låten ”Stockholm om natten.” ”Det känns otroligt kul att ha fått frågan om att leda Kingsizegalan! Jag har älskat hiphop i hela mitt liv och detta har dessutom varit ett fantastisk år för just svensk hiphop så det ska bli grymt kul att få vara med och fira det!”, säger Sarah Dawn Finer.

Galan hålls på Hamburger Börs i Stockholm den 19:e februari 2013 och priser kommer att delas ut i ett flertal musikkategorier såsom årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp. Även omspännande kulturkategorier i form av årets dans och årets graffitimålare ska prisas.

Röstningen sker via facebook.com/KingsizeSweden från och med den 21:a december och är öppen för allmänheten. Biljetter till galan går att köpa via www.eventim.se.

Rulla till toppen