Sara Varga släpper nytt album och bok

Sara Varga är tillbaka med albumet ”Ett år av tystnad” samt boken ”Min inre röst” som båda släpps 12:e september. Hon har dessutom hunnit med att skriva all musik och ledmotivet till kommande filmen ”Bäst före” (Kjell Bergqvist, Ewa Fröling) med regi av Mats Ahrén. Titelspåret till filmen ”Hur gör vi nu” återfinns på kommande albumet och blir första singeln och släpps 29:e augusti.

Sara Varga om albumet:
”Ett år av tystnad är resultatet av en lång kreativ process, ljudbilden är mer akustiskt, men varmare och djupare än tidigare. Jag har fokuserat mycket på budskapet med mina melodier och framför allt texter. Jag hoppas att jag kommer att beröra och inspirera andra på ett positivt sätt med både min nya skiva och bok.”

All text och musik till uppföljaren av ”Spring för livet” är skriven av Sara själv tillsammans med Lars Hägglund. Producerat har Ola Gustafsson (Melissa Horn, Lars Winnerbäck) gjort.

Det var under Melodifestivalen 2011 som Sara fick sitt stora genombrott med låten med samma namn som albumet; ”Spring för livet”. Den gick direkt in på första platsen på Svensktoppen och stannade som etta i hela 18 veckor och på listan i 35 veckor. Albumet med samma titel har sålt guld.

Scroll to Top