Sanne Salomonsen släpper nytt album

sanne-salomonsenSanne Salomonsen är tillbaka med den nya plattan ”Unico” som släpps den 6 maj. Det är Sannes första danskspråkiga album på över 12 år och det första albumet från henne sedan 2005. Känslan på ”Unico” påminner mycket om den på Sannes största succéalbum (Sanne, 1989), även det helt på danska.

Under våren 2006 drabbades Sanne av en blodpropp i hjärnan och sjukskrevs därmed under en längre tid. De flesta förståsigpåare var övertygade om att Sannes karriär nu var slut, men hon är en kämpe och överlevare. Sanne satte tidigt upp som mål att hon en dag skulle stå på scen igen och sjunga. Arbetet med skivan pågick under ett par år och verkade som en del i läkandet vilket många av texterna också skildrar. Albumtiteln ”Unico” är namnet på den häst i Portugal med vilken Sanne fick rid-terapi för att återfå mycket av sin koordination och rörelseförmåga.

Med det 13:e albumet från Danmarks ”Leading Lady of Rock” bevisar Sanne att hon är tillbaka. Med på skivan medverkar även Sanne Salomonsens och Mats Ronanders son, Victor Ray Ronander-Salomonsen på låten ”Overgi’r Mig Langsomt”.

Albumet ”Unico” och första singeln ”Taxa” har båda sålt Platina i Danmark och legat Etta på den danska Hitlistan. ”Unico” släpps den 6 maj i Sverige.

www.myspace.com/sannesalomonsenonline

Scroll to Top