Sångaren Al Alberts är död

the-four-aces

Den amerikanska sångaren och tv-personligheten Al Alberts, eller Al Albertini som han egentligen hette, avled i fredags i sviterna av njursvikt i Arcadia, Florida. Han blev 87 år gammal.

Al Alberts var på 50-talet medlem i det populära bandet The Four Aces vars största hit var ”Love is a Many-Splendored Thing”, temasång till den flerfaldigt Oscars-belönade Hollywood-filmen med samma namn. Låten låg etta på den amerikanska singellistan och belönades även den med en Oscar för bästa filmmusik.

Al lämnade The Four Aces 1956 och försökte sig på en solokarriär som dock inte lyckades särskilt bra. 1975 avgjordes en tvist i domstol mellan bandets dåvarande medlemmar och originalmedlemmarna som gav de förra rätten till namnet medan originalmedlemmarna tilläts turnera under namnet ”The Original Four Aces, Featuring Al Alberts” vilket de också gjorde innan de slutligen drog sig tillbaka 1987.

Al Alberts gjorde sig senare känd som en tv-personlighet i hemstaden Philadelphia som värd för talangjakten ”Al Alberts Showcase” som han ledde i 32 år till dess han pensionerade sig 1994.

Scroll to Top