SAMI riktar skarp kritik mot SR:s Mitt i Musiken

Organisationen SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) har i ett pressmeddelande riktat skarp kritik mot SR:s program Mitt i Musiken. Pressmeddelandet följer nedan. Det är högst märkligt att SAMI anser att en journalist inte har rätten att dra egna slutsatser. Det är snarare analysen av nyheterna som kännetecknar riktig och intressant journalistik. Simpel rapportering kan vem som helst klara av.

Sveriges Radios program Mitt i Musiken fortsätter sin osakliga bevakning av de rättstvister som pågår kring SAMI och den tidigare VD:n Hans Lindström, som avskedades hösten 2006.

I ett inslag i dagens Mitt i Musiken gör reportern Per Gulbrandsen gällande att nästan hela styrelsen kallats till förhör på Ekobrottsmyndigheten gällande om huruvida ansvariga inom SAMI begått brott i samband med avskedandet av den tidigare Vd:n. Detta är direkt felaktigt eftersom ingen person inom SAMI eller i organisationens styrelse delgivits misstanke om brott. Förhören som har genomförts har skett endast med anledning av den pågående utredningen av Hans Lindström.

Det är högst anmärkningsvärt att Per Gulbrandsen också väljer att dra egna slutsatser om hur den civilrättsliga processen kommer att påverkas, trots att det kvarstår flera viktiga brottsmisstankar mot Hans Lindström i brottsmålet.

Per Gulbrandsen och Mitt i Musiken fortsätter sin felaktiga rapportering.

SAMI har tidigare anmält 9 inslag i Mitt i Musiken till Granskningsnämnden.

Rulla till toppen