Salem Al Fakir tilldelas ljudteknikerpris

salem-al-fakir-2010

Föreningen SSES (Swedish Sound Engineers Society) meddelade vid sitt årsmöte igår att föreningens pris Den Gyllene Regeln har tilldelats Salem Al Fakir. Priset – som är en statyett bestående av en mixerbordsregel på en träplatta – delas ut till någon som under 2009 utmärkt sig särskilt inom ljudinspelning och -mixning. Uffe Börjesson, ordförande för SSES, säger:

Det var ett bra och intressant val som medlemmarna gjorde, tycker jag. Man hade kunnat misstänka att rösterna skulle gå till någon gammal studioräv, men istället valde man alltså Salem Al Fakir. Han är ju mest känd som artist och låtskrivare, men har även varit delaktig i inspelning och mix av sina skivor.

Salem Al Fakir själv kommenterar utmärkelsen:
Det är fantastiskt roligt och smickrande att som ljudnörd få ett sådant här pris av de största ljudnördarna i Sverige!

SSES är en ideell intresseorganisation för yrkesverksamma ljudtekniker, producenter och sound directors med 200 medlemmar. Föreningens syfte är att organisera alla som jobbar med ljud oavsett om det gäller musikinspelning, reklam, broadcast, mastering eller film. SSES grundades 1985 och har några av Sveriges mest meriterade producenter och ljudtekniker som medlemmar.

Rulla till toppen