Salazar Brothers porträtteras i SVT

I höst i SVT sänds en dokumentär om hiphop-pionjärerna och musikproducenterna bröderna Salazar. Dokumentären produceras av Tre Vänner och kommer att sändas som Musik special i SVT2.

1994 gjorde The Latin Kings ett av sina allra första tv-framträdanden. I samma program presenterades en annan ny grupp, Ultima Thule, ett kontrasterande exempel på ny svensk musiksubkultur. Att vara en del av The Latin Kings där och då innebar inte att bara att introducera en ny musikgenre för svenska folket. Det var en tid som präglades av Lasermannens terror, brända flyktingförläggningar och Ny Demokratis framgångar. Tillsammans med Dogge Doggelito blev bröderna Chepe och Salla Salazar starka symboler. De fick representera inte bara sin musik utan även Botkyrka, förorten som fenomen och ibland alla invandrare. The Latin Kings fick bära micken för många som sällan syntes eller hördes i media.

Nästan två decennier senare har bröderna Salazar en ny generation artister under sina vingar och Redline-studion är ett nav för dagens unga som vill satsa på hiphop. Hur ser Salla, Chepe och lillebror Masse på sitt inflytande på dagens musikaliska och politiska klimat? Vad har egentligen hänt med musiksverige sedan den första spelningen?

Dokumentären om bröderna Salazar sänds i SVT2 i höst.

Scroll to Top