Safemode spelar in nytt album i London

safemode-2012

I december förra året utsågs Uppsalabandet Safemode som vinnare i finalen av musiktävlingen Red Bull Bedroom Jam efter en lång tävling med stor konkurrens. Förstapriset bestod av tre dagars studiotid i London och den 4-8 mars bär det äntligen av.

”Det känns toppen inför London! Vi kommer att spela in all sång inför nya skivan som kommer ut i slutet av sommaren eller i början av hösten. Det blir grymt kul!”, säger sångaren Tjet.

I dagsläget ägnar sig bandmedlemmarna åt att slipa på det nya materialet för att resultatet ska bli perfekt. I vår beger sig bandet även iväg på en Europaturné och därefter kommer allt fokus att läggas på den nya skivan.

Safemode bildades i Uppsala 2007 och består av Tjet Gustafson – sång (screaming), Johannes Karlsson – trummor, Sebastian Sander – bas och Robin Ahnlund – gitarr. Debutalbumet ”For a Better Tomorrow” släpptes 2010 och sedan dess har bandet fått mycket uppmärksamhet såväl nationellt som internationellt. De har bland annat varit huvudförband till amerikanska ”The Almost” och ”Sleeping Giant” på deras Sydamerikaturné och spelat på Sonisphere-festivalens efterfest i Stockholm 2011.

Rulla till toppen