Sabaton och D-A-D till Sweden Rock

Sabaton
Sabaton

Så kan vi presentera ytterligare fyra band som är klara för sommarens Sweden Rock Festival. Totalt är nu 10 av ca 60 band på huvudscenerna klara.

Det är många som önskat RICK SPRINGFIELD genom åren och nu kommer han äntligen till Sverige och självklart till Sweden Rock Festival.
Han har haft en lång karriär som skådespelare men det är framförallt som musiker som han, framförallt på 80-talet, firat stor triumfer med plattor som ”Working Class Dog”, ”Living In Oz” och ”Rock Of Life”. Med förra årets comebackalbum ”Venus In Overdrive”, som bland annat gick in på topp 30 på Billboardlistan, visade att han fortfarande skriver enormt vassa rocklåtar – och live låter det tyngre och bättre än de flesta lär våga hoppas.

Och så är det dags igen för ett av Sveriges just nu allra största metalband, SABATON, som de senaste åren gått från klarhet till klarhet och med en ny platta i pipelinen till våren så kommer de tillbaka till Sweden Rock. Denna gång har de lovat att leverera sin absolut största scenshow någonsin, något den som gillar melodiös metal bara inte får missa!

Från Danmark kommer ett annat av de mest önskade banden, D-A-D, som i vanlig ordning kommer att leverera tung cowboyrock med ett mycket karakteristiskt sound influerat av såväl country som punk, och med bagaget fullt av klassiker som ”Sleeping My Day Away”, ”Bad Craziness” och ”Laugh ’n a ½”.

Slutligen kan vi också presentera ANVIL. Ett klassiskt kanadensiskt metalband som gör sin andra spelning på Sweden Rock. Den här gången kommer de i efterdyningarna till den hyllade filmen ”The Story of Anvil”, som på ett humoristiskt och samtidigt rörande sätt visar hur bandet kämpat i motvind i många år men där nu intresset för dem är större än någonsin.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg i Blekinge den 9-12 juni 2010. Biljetterna är släppta.

Av totalt ca 60 band på huvudscenerna är hittills följande klara:

Bachman & Turner (Can)
Rick Springfield (Aus/Us)
Sabaton (S)
D-A-D (DK)
Saga (Can)
Unisonic (D)
Bigelf (US)
Anvil (Can)
Mother’s Finest (US)
Jorn (N)

Fler band utannonseras inom kort.

Scroll to Top