Ryska Proxy till Stockholm i mellandagarna

Det är få artister som kommer undan med att göra sprakande eklektiska nästan raveosande spår som innehåller koklocka. Vi kan bara komma på en. Möt Proxy.

På Tigas bolag Turbo Recordings finns det en och annan guldklimp. En av de allra bästa är Proxy. Han kommer från Ryssland, närmare bestämt en liten ort som ligger strax utanför Moskva. Och vad gör han? Rakbladsvass, stenhård electro-rave, såklart.

Proxy har sedan han började dj:a i yngre år klassats som något av ett underbarn. Det tog inte lång tid innan han insåg att han var lika bra på att spela andras musik som att göra sin egen. De tre första släppen kom 2008. När Destroy, Decoy och Dance in the dark nådde klubbarna gick de chockvågor genom electroscenen. Det tog inte lång tid innan det hördes både här och var att Lady Gaga, Justice,Soulwax, Erol Alkan och ett gäng andra celebra namn älskar Proxy.

Efter att nu ha besökt världens alla hetaste klubbar, från brittiska Gatecrasher och Factory, Barcelonas Razzmatazz till Paris Social Club och varenda klubb med självaktning i Berlin och resterande storstäder världen över, är det nu vår tur igen. ”The russian kid” bjuder svettiga och kaosartade dansgolv där precis vad som helst kan hända. Som Turbo Recordings så blygsamt statuerar på sin webb; ”raise your Kalashnikovs and join the Russian revolution that is The Proxy.”

Konsertdatum
28 december – Stockholm – Debaser Medis

Mer information om Proxys Sverige-spelning

Rulla till toppen