Rydell & Quick släpper nytt album

rydell-och-quick

De sägs vara Sveriges mest publikdragande, turnerande rockband och när man har sett statistiken och upplevt dem live så förstår man varför. R.O.A.D.T.R.I.P. är Rydell & Quicks andra och efterlängtande album och har fyllts med ett innehåll som skildrar deras liv: ständigt på väg.

Med närmare 250 spelningar om året och ca 4 000 genomförda livekonserter sedan 1989, inledde de sin sommarturné förra året inför 17.000 i publiken. I år lär det bara växa. Det är en fantastisk framgångsstory för ett band som så sällan – ja, nästan aldrig – har figurerat i media.

Rydell & Quick gav först plattan arbetsnamnet Roadtrip Reflections, eftersom idéerna har växt fram i samband med turnérandet. Till slut blev det helt enkelt R.O.A.D.T.R.I.P. och det är just tack vare deras levnadssätt, längs turnévägarna, de kommit fram till ett andra album. Turnérandet har gett dem mängder med intryck och inspiration, från människor de mött och platser de varit på. Ett album tillägnat deras vänner och trogna fans landet runt.

Rydell & Quick i siffror:
Spelat 56 000 låtar live
Rest 155 000 mil på turné
Gjort närmare 4 000 konserter
Sovit över 4 200 nätter på hotell
Avverkat 1 300 paket strängar
Förbrukat 4000 liter rökvätska
Slitit ut 15 stycken turnéfordon

R.O.A.D.T.R.I.P. släpps den 18 april genom CarpeDiem/Naxos.

Rulla till toppen