Rush första band till Sweden Rock nästa år

rush-2012

Det är oss en stor ära, i mer än en bemärkelse, att redan nu kunna presentera Rush som den första bokningen till Sweden Rock Festival 2013. Dels talar vi om ett av världens mest legendariska och inflytelserika hårdrocksband som genom åren sålt mer än 40 miljoner sålda album, dels blir detta deras efterlängtade SRF-debut, och sist men inte minst – detta blir första gången på 35 år som Rush framträder på en europeisk festival!

Rush är möjligen världsbäst på att ligga rätt i tiden. Alltsedan debuten 1974 har de ständigt hållit jämna steg med den musikaliska utvecklingen och flera gånger drivit den framåt. De har banat vägen för subgenrer som prog metal, synthrock och alternative metal. Deras skicklighet och disciplin på sina instrument har inspirerat oräkneliga musiker (för att bara nämna ett fåtal: Metallica, Queensrÿche, Dream Theater och Foo Fighters). De har höjt den intellektuella ribban för rocktexter med sin fascination för filosofi, naturvetenskap och litteratur. Och inte minst har de släppt, och fortsätter släppa storsäljande album, däribland klassiker som ”2112” (1976), ”A farewell to kings” (1977), ”Moving pictures” (1981), ”Power windows” (1985) ”Counterparts” (1993) och “Vapor trails” (2002). Den kanadensiska trions nya studioalbum “Clockwork angels” släpps den 11 juni, och första singeln “Headlong flight” finns redan ute.

2004 spelade Rush i Sverige för första gången på 25 år och sålde ut Globen i Stockholm. Det blev början på en het kärlekssaga mellan bandet och Sverige, och den 8 juni 2013 kommer de tillbaka igen. Vi vågar lova en magnifik upplevelse för alla sinnen – Geddy Lee (sång/bas), Alex Lifeson (gitarr) och Neil Peart (trummor) meddelar att scenshowen blir en av de mäktigaste i hela Rushs karriär, och den största de någonsin har tagit med sig till Europa. Och det säger en del, eftersom Rush är kända för, bland annat, storslagna scenbyggen. Konserten på Sweden Rock Festival blir gruppens enda festivalframträdande i Europa nästa år, och det första sedan de spelade på Pinkpop i Holland 1977.
Rush kommer att spela med full scenproduktion på Sweden Rock!

Sweden Rock Festival 2013 anordnas den 5-8 juni i Sölvesborg i Blekinge. Det är en fyradagarsfestival med totalt cirka 80 band på fem utomhusscener. Biljetter släpps den 25 september.

www.swedenrock.com

Rulla till toppen