Rumer till Stockholm Music & Arts

rumer

Pakistansk-brittiska artisten Rumer är den senaste artisten som bokats in till den nya festivalen Stockholm Music & Arts vilken äger rum på Skeppsholmen den 3-5 augusti. Hon står på Skeppsholmens scen den 4 augusti.

Draperad i sammet och en blodig sävlighet maskerar hon de mörka rum hon promenerar igenom. Rumer har en röst som lurar in oss i ett hörn och håller oss fast med våld. Men det är ett ömsint våld som vädjar till vårt inre och vi svarar genom att stanna kvar och lyssna.

Efter att ha provat på livet som Stereo Venus, Rumer and The Denials och La Honda väljer Sarah Joyce, som hon egentligen heter, att göra orkestral kammarpop under namnet Rumer. Inget mer, inget annat. På sin debut, ”Seasons of My Soul”, vrider hon ut och in på sin själ och blottar sin kärlek för Karen Carpenter och Carole King. Det har skrivits både ett och annat superlativ sedan albumet damp ner 2010 och Rumer har en hel del förväntningar att leva upp till när hennes uppföljare, ”Boys Don’t Cry”, släpps i vår. Men vi är ganska säkra på att hon kommer leverera något som krossar alla föreställningar vi har.

Till hennes fanskara står Burt Bacharach i givakt och Elton John likaså. Men huruvida detta påverkar hennes musik eller ej vet vi inte men vi kan bara rätta in oss i ledet av celebriteter och önska efter mer. Tacksamt nog kommer detta ”mer” till Stockholm.

Scroll to Top