Royal Republic till Peace & Love

Tre fina svenska akter inom rock, hårdrock och hardcore är nu klara. I sommar står Royal Republic, Civil War och Intohimo på några av festivalens scener. Peace & Love pågår mellan 25-29 juni i Borlänge.

Är det något svenskt band som de senaste åren har erövrat världen så är det just Royal Republic. Med stora festivalspelningar världen över och miljontals visningar på Youtube är de ett av rocksveriges hetaste band just nu. Förmodligen har du inte kunnat undgå att höra hiten ”Tommy-Gun” och ifjol släpptes albumet Save the nation. Det har med andra ord hänt mycket för Malmöpågarna i Royal Republic sen de deltog på och vann Emergenza Festival Sverige 2008. Nu är det hög tid för ett gig på Peace & Love.

Förra året valde Daniel Mullback, Oskar Montelius, Daniel Myhr och Rikard Sundén att hoppa av Sabaton. Nyheten offentliggjordes mitt under lanseringen av senaste Sabaton-plattan, Carolus Rex och nyheten slog ner som en bomb i hårdrocksvärlden och Dalarnas musikliv. Än i dag är det höljt i dunkel vad som ledde till det spektakulära avhoppet. I vilket fall som helst så ville de fyra fortsätta att spela tillsammans och bara veckor efter avhoppet från Sabaton, annonserade grabbarna sitt nya band, Civil War. Som basist rekryterades en mycket god vän från Sabaton-tiden, Stefan ”Pizza” Eriksson och som sångare presenterades sensationellt Astral Doors / Lion’s Share / Wuthering Heights-sångaren, Nils Patrik Johansson. Snabbt släpptes debuten och vintern och våren kommer helt att ägnas åt att färdigställa det första fullängdsalbumet som är planerat till maj 2013.

Gå in på google-translate och översätt Intohimo från finska till svenska så får ni upp svaret på vad det här bandet och dess musik handlar om; Passion! 2004 i Jönköping startades hardcorebomben som fick namnet Intohimo och ganska snart var ruljansen igång med nomineringar till manifestgalan, turnéer i såväl Sverige som Europa samt ett antal hyllade utgivningar. Med sin post-hardcore uppblandat med såväl tunga som poppiga partier har de gjort sig ett stort namn och 2011 gav de sig iväg på en månadslång USA-turné ihop med Blindside. Nu är det dags för Peace & Love att få stifta bekantskap med Jönköpingsgrabbarna.

Scroll to Top