Royal Republic tecknar avtal med Roadrunner Records

royal-republic

Malmös nya rockstoltheter Royal Republic har i dagarna skrivit på ett unikt licensavtal med On Fire som är en nystartad underetikett till Roadrunner Records, vilket i sin tur är en av världens mest respekterade hårdrocksbolag – med artister som Slipknot, Nickelback, Opeth, Megadeth m.fl.

Vi har ju precis bara hunnit släppa Royal Republics debutalbum här hemma, men har redan påbörjat arbetet med deras internationella lansering tillsammans med Roadrunner. Hur mycket man än försöker, så är detta inte sådant som händer speciellt ofta, säger Fredrik Ekander, CEO på Bonnier Amigo Music Group. Vi har skrivit på en omfattande worldwide deal med On Fire och Roadrunner Records om fem album där de satsar stort och hårt – men långsiktigt – på att bygga Royal Republic internationellt. Detta samarbete känns som alldeles skräddarsytt för bandet.

Avtalet är den första internationella dealen för Bonnier Amigos nya hårdrockslabel Supernova Records och det är skrivet med Roadrunners underetikett On Fire, vilket drivs av A&R-veteranen Wolfgang Funk (grundare till Gun Records). Royal Republic är det andra svenska bandet som Funk signat på kort tid (det första är Takida).

Royal Republic har allt som krävs för att slå igenom internationellt. De är karismatiska, de är fantastiska live och de har ett debutalbum som är helt fullspäckat med hits. Deras namn kommer att höras över hela kontinenten i år, säger en entusiastisk Wolfgang Funk.

Hemma i Sverige så har Royal Republic, med sångaren och gitarristen Adam Grahn i täten, på kort tid blivit ett av de mest omtalade, nya rockbanden. Deras debutalbum We Are The Royal släpptes i slutet av januari (Supernova/Bonnier Amigo) och med singlarna All Because Of You och Tommy- Gun har de inte bara haft radioframgångar utan snabbt börjat bygga ett troget following. I april släpper bandet en EP i Tyskland och deras första större turnéer rullar snart igång, efter ett mycket lyckat framträdande på tyska hårdrockstidningen Visions showcase på musikarrangörsmässan Eurosonic tidigare i år. I Norden blir det som support till amerikanska Kill Hannah och därefter i Tyskland som support till tyska DoNots under 13 utsålda datum över hela landet.

Royal Republic är den första releasen på Bonnier Amigos nya etikett Supernova Records och avtalet med Roadrunner är en talande början för etikettens ambition att bli den främsta plattformen för nya nordiska rockband som vill nå ut med sin musik globalt.

Scroll to Top