Roxette säljer ut och byter arena

roxette-world-tour-2011Att Roxette är efterlängtade världen över råder ingen tvekan om och när de inledde turnéåret 2011 på nyårsafton i Warsawa hade 130 000 människor samlats på stora torget för det TV-sända nyårsfirandet. På den världsturné som Roxette annonserade i november förra året finns en enda Sverigespelning inbokad: den 24 juli på Trädgårdsföreningen. Trycket på biljetterna till konserten har varit mycket stort och därför har Live Nation och Nöjet, tillsammans med Roxette, beslutat att byta arena. Istället för att spela på Trädgårdsföreningen kommer Roxette att spela på det större Slottsskogsvallen. Biljetterna släpps imorgon måndag den 10 januari. Redan köpta biljetter gäller till den nya konsertplatsen.

De har 70 miljoner sålda album i ryggen, men det var ett helt decennium sedan fansen fick höra nytt Roxette-material. Nu är det äntligen dags igen. Den 10 januari släpper Roxette första singeln ”She’s got nothing on (but the radio)” från det kommande albumet ”Charm School”, ett nyinspelat album med tolv låtar i en stil som skulle kunna kallas ”uppdaterat klassiskt Roxette”. ”Charm School” innehåller tio nyskrivna låtar och är en triumfartad återkomst efter tio år av prövningar och utmaningar. Eller som Marie Fredriksson sjunger i ett av plattans centrala spår: ”No One Makes It On Her Own”. Den 11 februari landar äntligen det nya albumet i butiker.

Roxettes världsturné är sedan länge efterlängtad av fans i hela världen. I februari inleds turnén i Kazan i Ryssland. Efter några veckor i Östeuropa drar Roxette vidare till Sydamerika och sedan Sydafrika, för att till sist återvända till Europa igen. Den 24 juli landar de i Sverige!

Konsertinfo:
24.7 Göteborg, Slottsskogsvallen *NY ARENA*

Mer information om Roxettes Sverige-spelning

Rulla till toppen