Roskilde-festivalen ger bort biljetter

Den danska musik- och kulturfestivalen Roskilde ger bort 100 biljetter till tyska, svenska och norska intressenter som delar sina tomma bilsäten via Ants.

Roskildefestivalen skapade nyligen ett samarbete med den skandinaviska samåkningstjänsten Ants i en mysig liten bortskänkning av 100 fullständiga festivalbiljetter till tyskar, svenskar och norrmän som delar sina tomma bilsäten med andra gäster på väg till Roskildefestivalen. Det nya samåkningsinitiativet är en del i Roskildefestivalens Green Footstep-kampanj som uppmuntrar gäster att tänka på miljön både före, under och efter festivalen.

“Sedan 2012 har Roskilde haft ett socialt ansvar som hörnsten i sitt företagande, och i många avseenden har detta varit en katalysator för framtagandet av idéer som idag har cementerats i festivalens grund. Samåkning med Ants passar perfekt för vår kampanj som ett miljömedvetet initiativ som blir en del i festivalbesökarnas stora upplevelse på ett roligt och meningsfullt sätt”, säger taleskvinnan för Roskildefestivalen, Christina Bilde.

Dessutom kommer Roskilde att tillgodose VIP-parkeringsplatser till förarna som använder sig av Ants under festivalen.

En minnesvärd samåkningsupplevelse
För den populära samåkningstjänsten Ants är initiativet ett nytt och spännande sätt att introducera sina tjänster till en helt ny grupp av människor från tre olika länder.

“Med Ants ger vi kraft till människor världen över som delar sina bilar, och vårt mål är att visa upp fördelarna med en delad konsumtion på ett meningsfullt sätt. Samåkningsinitiativet från Roskildefestivalen, som använder sig av Ants kommer definitivt att göra samåkningsupplevelsen mer minnesvärd”, säger Aleksander Soender, Ants VD.

En fullständig festivalbiljett har ett värde av strax över 2000 svenska kronor, och ger tillgång till alla nio dagar av den fantastiska festivalen, från 29 juni till 7 juli 2013. Den kompletta line-upen kommer att inkludera omkring 200 artister, bland annat Rihanna, Kraftwerk, The National, Slipknot, Queens of the Stone Age, Sigur Rós och Volbeat.

Förutom det nya samåkningsinitiativet så kan man hitta Green Footstep-kampanjen på hela festivalområdet. Roskildefestivalen gör det bland annat möjligt att bo i miljömedvetna camps, ladda telefonen genom att cykla, och äta miljömärkt mat i stora delar av festivalområdet.

Hur man får en gratis festivalbiljett
Roskildefestivalen donerar totalt 100 biljetter till personer i Sverige, Tyskland och Norge som använder sig av Ants för att dela sina säten i bilen till andra som ska till festivalen. Både föraren och passagerarna måste ha en profil på Ants. När bilen har mer än tre passagerare, kommer Ants att kontakta föraren för att se till att alla i bilen har en biljett. Om alla i sin tur har en biljett så kan föraren be om att få en gratisbiljett då de kommer till festivalen. Skriv upp dig på http://joinants.com eller ladda ner applikationen på din Android, iPhone eller Windows-telefon.

Om Roskildefestivalen och Ants
Roskildefestivalen är den största musik- och kulturfestivalen i norra Europa, och har funnits sedan 1971. Det är en ideell organisation som består av ungefär 50 heltidsanställda, och tusentals frivilliga arbetare.

Ants är ett skandinaviskt nätverk som sammanför förare med tomma platser och passagerare som letar efter just sådana. Du kan gå med i Ants och hela nätverket online på joinants.com eller genom att använda applikationen på din smartphone.

Scroll to Top