Roses Kings Castles till Stockholm i april

Även om Adam Ficek nog är mest känd för att vara trummis i Babyshambles så har den unge britten många strängar på sin lyra. Hans sidoprojekt Roses Kings Castles började som en kreativ kanal för allt han knåpade ihop när han var på turné med de brittiska kaosrockarna men har växt mer än han någonsin kunnat ana.

Ficek lämnade 2005 sitt tidigare band The White Sport och blev stadig medlem i Babyshambles. Ett aktivt turnéliv satte igång och sidoprojektet blomstrade. Han är något av ett musikaliskt underbarn och spelar gitarr, piano, vibrafon, dragspel, flöjt, trumpet, harmonika, trummor och en massa annat. Adam har med andra ord inga problem att spela det mesta själv i Roses Kings Castles, även om det är som trummis han är mest hemmastadd.

Roses Kings Castles förkroppsligar de stora låtskrivarna från 60-talet och framåt. Ficek är mer renodlad talang är tuff yta och attityd. Ibland känns det som om Mamas and Papas lagt sina vingar runt honom, andra stunder kanaliserar Ficek hela den brittiska folksjälens summa summarum.

Efter att han 2008 släppte sin första singel ”Sparkling Boots” blev intresset så stort att han fortsatt med sidoprojektet som nu blivit så omfattande att han gett sig ut på turné. Efter ett tjugotal datum på hemmaplan i England intar han sen resten av Europa. Det ryktas även att Roses Kings Castles första studioalbum som är planerat att spelas in under våren, ska produceras av Smiths- och Blurproducenten Stephen Street. Inte illa för en lad från Bletchley, Milton Keynes.

TURNÉDATUM
17 april – Oslo, Garage
18 april – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

BILJETTER
Se respektive spelställe

HEMSIDOR
www.roseskingscastles.com
www.myspace.com/roseskingscastles

Scroll to Top