Roots Alliance återförenas för unik spelning imorgon

roots-alliance

Kullarnas Dag kan vara början på en musikalisk festivaltradition i Kroksbäcksparken i Malmö. I år är huvudnumret ett känt reggaeband med lokal förankring. För andra året i rad arrangerar Hyllie Stadsdelsförvaltning, MKB och Gatukontoret en festival på kullarna i Kroksbäcksparken.

Roots Alliance har sina grunder i 80-talets Malmö. Då hade gruppen ett annat namn, men bandmedlemmarna kom från Holma, Kroksbäck och Bellevue. Bandet repade i en lokal, som MKB hade gett dem tillgång till.

-För 27 år sen vi hade vår första spelning i just Kroksbäck, berättar Hatem El Foli, sångare i bandet. Många av dem som bodde i området på 80-talet bor inte kvar. Men jag hoppas att det kommer både gamla fans och att de nya boende i området gillar oss.

– Hur beskriver du er musik, för de som inte har hört er tidigare?

– Vi är inspirerade av t.ex. Gregory Isaac, Steel Pulse, alltså roots reggae-stilen. Gillar man Bob Marley, så gillar man oss, säger Hatem.

2006 medverkade Roots Alliance på Uppsala Reggaefestival. 2008 släppte Roots Alliance sin debutskiva Kushites Come Again, som fick gott mottagande i pressen.

Förutom Roots Alliance, så kommer Kullarnas Dag att bjuda på capoeirauppvisning, breakdance och etnomat. Gatukontoret kommer att ha en utställning om puckelbollplanen som ska byggas i Kroksbäcksparken och bli spelklar i september.

INFO
”KULLARNAS DAG”
Tid: Lördagen den 6 juni, kl 14-18
Plats: kullarna mellan Holma och Kroksbäck
Inträde: GRATIS

Scroll to Top