Rolling Stones lanserar klädkollektion med Dressmann

the-rolling-stones

Den norska modekedjan Dressmann har ingått i ett exklusivt samarbete med det legendariska rockbandet Rolling Stones.

”Vårt mål är att bli störst i världen inom herrmode”, säger Petter Varner, vd på Dressman.

Han gör ingen hemlighet av att den tillväxt och utveckling Dressmann haft är grunden till att man nu samarbetar med den ultimata rockgruppen.

Hemliga möten
Det första mötet mellan parterna var i mitten av maj förra året. Sedan dess har fler hemliga förhandlingar hållits, och nu är avtalet äntligen påskrivet.
”Dressman är under utveckling, vilket vi visar med detta samarbete, men vi fortsätter att erbjuda kvalitet till överraskande låga priser i våra butiker”, säger Petter Varner.
Det har varit mycket hemlighetsmakeri runt samarbetsavtalen som är en pågående process för bägge parter.
Med sina 380 Dressmann-butiker når Rolling Stones ut till många musikälskare genom butiksnätverket.
Rolling Stones och Dressmann träffades för första gången i maj 2010 på Carlyle Hotel i New York i samband med lanseringen av dokumentärfilmen ”Stones in Exiles”.
”Trummisen Charlie Watts kom först till mötet och gav ett nästan aristokratiskt intryck i sin framtoning och sätt att vara”, säger Varner.
Mick Jagger var på bra humör eftersom han under dagen hade sett en stor Rolling Stones-utställning på köpcentret Bloomingdales.
”Stämningen fullkomligt exploderade när Keith Richards kom in i rummet”, säger Petter Varner.

Samarbetet
Samarbetet handlar om att utveckla Dressmans unika syn på verksamheten. Världens ledande rockband är därmed på samma lag som kedjan som vill bli världsledande inom herrmode.
”Vi gillar Rolling Stones och hoppas på att utöka samarbetet”, säger Varner.
Partnerna kommer att utveckla herrmode och musikindustrin tillsammans. Avtalen innebär bland annat att klädkedjan får tillgång till sex Rolling Stones-låtar, att alla Dressmann-butiker renoveras för att likna konsertscener, att logotypen görs om samt mycket mer.
Utöver detta så lanseras två unika klädkollektioner. «As Worn by The Rolling Stones» är en unik kollektion baserad på replicas av T-shirts som Rolling Stones-medlemmarna själva burit under sina turnéer på 70-talet.
Dressmanns egen designer Johan Lundell har också utvecklat en helt egen kollektion från bandets historia med kända symboler, som till exempel den berömda tungan. Alla produkter, som säljs i Dressmanns butiker från och med vecka sex, har presenterats för bandet.
”Mick Jagger har personligen godkänt allt som vi säljer i butikerna”, säger Varner.

Nytt avtal, men inget nytt
Avtalet mellan Dressmann och Rolling Stones är helt nytt, men att rock och mode hör ihop har klädkedjan en lång tradition för.
Hösten 1962 satsade den 25-årige pappan Frank Varner sina hårt förvärvade pengar i en butik i Grünerløkka i Oslo. Varner var en norsk affärsman som arbetade långa dagar med herrkläder, samtidigt som han studera företagsekonomi på kvällarna. Den första butiken på Thorvald Meyers gata sålde bra. År 1965 öppnade Frank Varner ytterligare tre herrkonfektionsbutiker. År 1967 var den femte butiken ett faktum, och därmed var klädkedjan Dressmann etablerad i den norska huvudstaden. Strategin var att erbjuda den bästa kvaliteten och den bästa passformen till låga priser.
Medan pappa Varner sålde Dovre-byxor och engelskt mode till Oslos invånare så spelade Rolling Stones sin första konsert på klubben Marquee i London.
Samma år som Frank Varner utökade till tre butiker år 1965 så skrev Mick Jagger och Keith Richards låten ”(I Can’t Get No) Satisfaction”. Den gick rakt in på första plats på de amerikanska hitlistorna och spelades för fullt på den lilla transistorradion på Thorvald Meyers gata i Oslo.
”Musik har alltid varit en del av Dressmann, så detta är inget nytt”, säger Petter Varner.
Pappa Frank Varner hade konserter i sina butiker med band som Pussycats och Vanguards. Samarbetet med Rolling Stones är därmed en fortsättning på en 50-årig lång tradition inom Dressmann-koncernen.

1 reaktion på ”Rolling Stones lanserar klädkollektion med Dressmann”

  1. Hej!
    Vi gör ett skol arbete om the rolling stones och jag undrar om jag får ta den här bilden högst upp på sidan den om dressman.

    Tacksam för svar.

    //Filippa

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen