Rolling Stones gitarrist släpper biografi

För första gången någonsin berättar en medlem ur ett av tidernas största rockband sin, och deras, historia. Rå, galen, farlig och fascinerande – en fantastisk resa helt enkelt. Ronnie Woods familj var vattenburna zigenare och han blev den första i barnaskaran som föddes på torra land. Familjen flyttade sedan till en hyreslägenhet nära Heathrows flygplats där hans uppväxt präglades av drömmar om att bli antingen konstnär eller musiker.

Eftersom han var både enträgen och talangfull lyckades han under 60-talet få in en fot som gitarrist till band såsom The Birds, Jeff Beck Group, Faces och The Creations. Men det var först när han slöt sig till Rolling Stones 1974 som han blev riktigt erkänd för sin begåvning. I den här djupgående självbiografin får vi inte bara följa livet kring Ronnie och Stones. Vi får även läsa om några av de största rockikonerna genom tiderna – Erik Clapton, Rod Stewart, Jimmy Page, Keith Moon, Jimi Hendrix och Pete Townshend för att nämna några ¬- som alla varit del av Rons liv.

RONNIE är en revolutionerande och berikande bok och det kan garanteras att det man som läsare aldrig fått ta del av rockvärlden på det här närgångna sättet tidigare.

Om författaren
Ronnie Wood har varit medlem av Rolling Stones i över 30 år. Hans meritlista inkluderar även att ha varit gitarrist i välkända band såsom The Birds, The Creation, Jeff Beck Group, Small Faces och Faces. Idag bor han i Surrey, England och på Irland med sin familj.

Scroll to Top