Rolandz släpper nytt album

rolandz-jajamenDet var inte riktigt meningen, men hur det nu begav sig hamnade Rolandz i direktsändning av SVT:s Dansbandskampen. Hur det gick till vet man inte riktigt, eftersom Rolandz tidigare framför allt spelat på dansbanor – fast lite efter de andra banden spelat klart – eller ibland till och med på parkeringsplatserna utanför. Tyvärr oftast just efter att folk gått hem. Eller på annan lämplig parkeringsplats, såklart, det finns ju några att välja på. Och Rolandz var inte så nogräknade. Men den där kvällen ändrades allt.

Anrika dansbandsetiketten Mariann signade bandet och albumet som kom våren 2009 blev ett av årets mest sålda. En fantastisk sommar väntade för Rolandz. Med den blyge värmlänningen Roland Järverup (Robert Gustafsson) i spetsen från filmen ”Torsk på Tallin” tog Rolandz plats i folkparkerna och i det svenska folkets hjärtan – parkeringsplatserna var glömda, nu spelade man för utsålda hus.

2009 var verkligen Rolandz år. Ett guldsäljande album, en utsåld turné, den storsäljande DVD:n ”Rolandz the movie” som lockade drygt 1,2 miljoner tv-tittare när den visades på TV4 i julas… Ja, listan kan göras lång på allt fantastiskt som hände Rolandz. Man kunde köpa hur många ananas som helst.

Nu är det 2010 och grabbarna tar nya tag! Här kommer plattan Jajamen. 24 mars är det dags. 14 kramigt goa låtar som får vem som helst att vilja bugga och prata värmländska.
Det är hjärta, det är smärta, det är fox, det är bugg, det är roligt – Det är ROLANDZ!

Och missa för allt i världen inte Rolandz nu när de åker ut på turné. Information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top