Roky Erickson till Sverige i maj

Roky Erickson till Sverige för tre konserter!

En av rockhistoriens mest inflytelserika personer gjorde för några år sedan en osannolik comeback. Allas vår hjälte Roky Erickson. Tillsammans med sitt band kommer han i vår till Sverige för tre konserter. KB i Malmö den 8 maj, Trädgår’n i Göteborg den 9 maj och Debaser Medis i Stockholm den 18 maj.

Uppvuxen i Texas bildade han som 18-åring ”13th Floor Elevators” och blev pionjär för den pskykedeliska rockmusiken. 1966 släppte bandet singeln ”You’re Gonna Miss Me” och skrev in sig i historieböckerna. Det blev starten på Roky Ericksons karriär som sedan dess varit med om några skarpa svängar för ta honom dit han är idag.

Några år senare skickade en domare honom till Rusk State Hospital där han genomgick elchocksbehandling och kraftig medicinering. När han tre år senare lämnade sjukhuset var den en förändrad person, i dåligt skick. Vägen tillbaka var lång, men med hjälp av sin yngre bror har han besegrat både myndigheter och demoner. Så sent som 2007 gjorde han sina första spelningar i Europa någonsin. En pånyttfödd, märkbart lycklig och i högsta grad levande hjälte som förstummade alla.

2010 släppte han sitt första album på nästan 15 år. Inspelat tillsammans med Austin-gruppen Okkervil River stod han för en överväldigande comeback.

Nu återvänder äntligen Roky Erickson till Sverige för spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Turnédatum
KB – Malmö 8/5
Trädgår´n – Göteborg 9/5
Debaser Medis – Stockholm 18/5

Biljettsläpp 22/3 kl 10:00. Presenteras av Kulturbolaget.

Scroll to Top