Roky Erickson till Peace & Love

roky-erickson-okkervil-river

I det sista artistsläppet till årets Peace & Love 2010 återfinns ett kärt återseende i form av Roky Erickson som nu har Okkervil River med sig. Klara är också skotska Biffy Clyro som ersätter Wolfmother och även Rita Redshoes, som blir den första bokade artisten från Portugal under festivalens historia.

Det börjar dra ihop sig. Grymt skönt att få med Roky och Okkervil, Biffy Clyro och Rita Redshoes i årets upplaga. Nu kan vi alla börja peppa inför festivalen. Nu kör vi, säger presschef Ronny Mattsson.

Roky Erickson och Okkervil River (US)
Peace & Love har ett speciellt förhållande till den amerikanska legenden Roky Erickson. En smärre kärlekshistoria från båda parter uppkom i samband med hans besök på festivalen 2008 och ett samarbete inleddes med hans egen festival Roky Erickson´s Ice Cream Social i Texas. Nu återkommer han till Borlänge, denna gång tillsammans med det fantastiska bandet Okkervil River, som likt Roky härstammar ifrån Austin i Texas.

Tidigare i år släpptes albumet True love will cast out all evil, som av flera recensenter redan hyllats som ett av årets bästa. Albumet är Roky Ericksons comeback, ett album som kanske ingen hade förväntat sig. Och vet man den oerhört tragiska och fängslande livssituation som Roky under största delen av sitt liv befunnit sig i så måste detta ses som nästan ett mirakel av en man som för några år sedan av många ansågs uträknad. Men Roky kom tillbaka med besked.

Spelningen på Peace & Love är den enda de gör tillsammans i Sverige i sommar.

Biffy Clyro (UK)
Med det fjärde albumet Puzzle ifrån 2007 kom det stora genombrottet för det skotska rockbandet Biffy Clyro som bildades redan 1995, när de alla var tonåringar. De är välkända för komplexa, sammanvävda gitarriff, ackordsekvenser och melodier som ofta förändras genom sången. 2009 kom det femte albumet Only Revolutions, vilket tog dem till ännu större höjder. Det lär bli en del hojt från fansen. Det är nämligen en tradition att ropa ”Mon the Biffy!” mellan deras låtar eller när de går på scenen.

Rita Redshoes (PT)
I och med Rita så blir det nu premiär för en artist ifrån Portugal. Men det blir inte den första spelningen för popdrottningen. Hon har spelat i otaliga band genom åren och med soloalbumet Golden Era från 2008 har hon bland annat blivit nominerad i MTV Music Awards.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Scroll to Top