Rodney Crowell till Sverige

rodney_crowell

Med vidöppet hjärta berättar Rodney Crowell berättelser från livet. Ibland andas och svettas musiken Johnny Cash. I andra fall är den så egensinnig att något liknande inte går att hitta. Den 30 januari ser vi honom på KB i Malmö, den 2 februari på Storan i Göteborg och den 4 februari på Södra Teatern i Stockholm. Biljetterna släpps den 16 december.

En av americanarockens främsta konstnärer. Countrygenrens ständige nytänkare. Rodney Crowell, uppvuxen i Houston, Texas, är en bejublad låtskrivare, producent och sångare. Crowells kommersiella genombrott kom 2001 när albumet The Houston Kid nådde butikerna. Med på plattan fanns bland annat en duett med Johnny Cash, en version på Cash’s egen ”Walk The Line”. Ryktet om Crowell som en av världens bästa och ärligaste låtskrivare och musiker började dock spridas redan 1975 när han utgjorde en del av Emmylou Harris The Hot Band. Idag pratar man om Crowells fyra senaste utgåvor (The Houston Kid, Fate’s Right Hand, The Outsider och Sex & Gasoline) som absoluta mästerverk som även hjälpt den breda skaran att få upp ögonen för honom.

I september i år släppte Crowell sitt fjortonde album, Sex & Gasoline. Albumet innehåller en samling historier som berättas av Crowell själv, men i många fall utifrån en kvinnas perspektiv. Albumet är den första utgåva countryfilosofen inte producerat helt själv. I producentstolen har istället Joe Henry suttit och albumet har mottagit lysande recensioner världen över.

Turnéinfo:

30.1 Malmö, KB
2.2 Göteborg, Storan
4.2 Stockholm, Södra Teatern

Biljettinfo:

Malmö: Biljetterna kostar 275 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Göteborg: Biljetterna kostar 260 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Storan: www.storan.nu

Stockholm: Biljetterna kostar 320 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Södra Teatern: www.sodrateatern.se

Scroll to Top