Rod Stewart till Sverige i sommar

rod-stewart-2009Rod Stewart, en av världens mest älskade artister med en av världens mest fantastiska röster, kommer till Sverige. Den 17 och 18 juni 2010 spelar han i Stockholm och Malmö. Biljetterna släpps på fredag den 6 november.

Om Rod Stewart kan mycket sägas och det mesta är i superlativ. James Brown, soulens egen gudfader, kallar Rod Stewart för världens bästa vita soulsångare. Elton John sade att hans röst är den bästa inom rock n’ roll. Chuck Klosterman skrev i Spin Magazine att Rod Stewart har den största rösten i hela rock n’ roll-eran. Det var genom hans medverkande som frontperson i bandet The Faces som Rod Stewart gjorde sitt namn känt, redan på slutet av sextiotalet. Först i Londons klubbscen, snart därefter för resten av världen. 1971 släpptes soloalbumet Every Picture Tells A Story och det var genom den, och monsterhitten ”Maggie May” som Rod Stewarts namn, och stämma, blev vida känd världen över. Och det välförtjänt.

250 miljoner singlar och album senare är Rod Stewart idag en av världens mest framgångsrika artister. De fem senaste skivorna har samtliga nått Billboards förstaplaceringar och i dagarna släpptes det sprillans färska albumet Soulbook, en skiva som är mycket speciell för Rod Stewart själv. Han beskriver skivan som albumet han har väntat hela sitt liv på att få spela in, med sånger av artister redan från början fungerat som livsviktig näring i hans passion för musik. Bland dessa finns Otis Redding, Sam Coke, Jackie Wilson, James Brown, The Temptations, The Four Tops och många fler. “De var mina gudar och hjältar”, säger Rod Stewart sammanfattande. Skivan gästas av bland andra Jennifer Hudson, Mary J Blige och Stevie Wonder.

Senast vi såg honom på en svensk scen var i juli 2007 då han fyllde Stockholms Stadion till bredden. Till sommaren 2010 är det dags igen. Den 17 juni står Rod Stewart på Ericsson Globes scen i Stockholm. Den 18 juni är det Malmö, och Malmö Arenas, tur. Biljetterna släpps på fredag den 6 november.

Mer information på www.rodstewart.com.

Datum:
17.6 Ericsson Globe, Stockholm
18.6 Malmö Stadion, Malmö

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen