Robyn ger fyra konserter på Cirkus i Stockholm

robyn-2010-2

Lagom till att vi skriver önskelista till jultomten nås vi av ett lyckobud: Sveriges enda oomtvistliga popstjärna, Robyn, följer upp sina alldeles väldigt utsålda konserter i december med fyra konserter – i rad! – på Stockholms sekelskiftesarena Cirkus. Exklusiva sådana.

Beskedet följer ett år av triumfatorisk Eriksgata över världen: oräkneliga konserter har varvats med framträdanden hos såväl David Letterman och Jay Leno som MTV Music Awards och relationssåpan Gossip Girl. Som om tiden och inspirationen vore oändlig har Robyn samtidigt fortsatt arbetet med Body Talk-trilogin, hennes storslagna drama i tre delar om urban längtan.

Sålunda finns skäl att ånyo ställa oss frågorna vi ställde i höstas: Varför gillar alla Robyn? Varför har Robyn magnetisk, nästan narkotisk, dragningskraft på såväl identitetssökande tonåringar, småbarnsgenererande 30-nånting som electrosniffande hipsters, hårdrockare och avtrubbade kritiker?

Det handlar först och främst om att Robyn slänger sofistikerad, omedelbar popmusik rakt in i moderniteten, om berättelser som förmedlar frihet och styrka lika mycket som eftertanke och utsatthet. Men även för att hon på ett naturligt sätt representerar kvaliteter som är fascinerande ur ett rent mänskligt perspektiv. Robyn är en samlande symbol för integritet, oräddhet och smakfullhet – egenskaper som var och en för sig är attraktiva, men sammantaget genererar genuin inspiration. ”Så vill jag vara”, tänker män och kvinnor. ”Jag vill kanalisera sådan kreativitet, jag vill leva lite extra, jag vill släppa tyglarna och dansa fritt.” Robyn motiverar dem.

Som en samlande påminnelse om varför 2010 är Robyn-året, släpptes förra veckan Body Talk – ett representativt destillat av de starkaste stunderna på karriärmanifestet Body Talk Pt 1 (som Jan Gradvall i Di kallade ”det starkaste internationella popalbum som någon artist släppt under 2010”) och den likaledes hyllade Body Talk Pt 2, samt de fem nya låtarna från minialbumet Body Talk Pt 3.

Robyns konserter har blivit triumfer av suggestiv, preciserad energi, och visar att popmusik på scen år 2010 fortfarande kan lämna rusiga känslor av att ha varit med om något speciellt.

Vårens konserter på Cirkus blir ett löfte om att berusningen gäller även 2011.

Konsertdatum
27 mars – Stockholm, Cirkus
28 mars – Stockholm, Cirkus
29 mars – Stockholm, Cirkus
30 mars – Stockholm, Cirkus

Mer information om Robyns Sverige-spelningar

Rulla till toppen