RL Grime kommer till Sverige

Av Redaktionen
Jan 3rd, 2013
0 Kommentarer
583 Views

Som från ingenstans dök LA-producenten RL Grime upp och krossade alla murar mellan hiphop, bas och elektronisk dansmusik som fanns att krossa. Sedan debuten “Grapes” som kom att remixas av allierade som Shlohmo, Salva och LOL Boys har RL Grime bara levererat uppseendeväckande nyskapande och oortodoxa verk.

Det som gjorde den inte redan invigda delen av världen frälst var hans och Salvas post-strukturalistiska remix av Kanye Wests “Mercy” och “Trap On Acid” som fick Diplo, A-Trak och Flosstradamus att gå på knä. Men det är egentligen helhetsupplevelsen av RL Grime som den oängsliga banbrytaren som får oss att tro att om han inte slog in tillräckligt många dörrar 2012 tveklöst kommer att få massorna att detta hjältedåd under 2013.

I Stockholm ansluter även Ryan Hemsworth. Den kanadensiska beatmakaren associerades förut främst till sin roll i att tillgodose rappare som Main Attrakionz, Shady Blaze och Deniro Farrar med tunga tracks men har det senaste året överglänst sig själv med instrumentala överdåd under eget namn. Vid sidan av sin fenomenala EP “Last Words” lyssnar vi gärna på remixer och edits på Frank Ocean, Grimes, Lianne La Havas, Freddie Gibbs och Danny Brown. Ryan betonar de mjuka och suddiga istället för det kristallklara och självklara. Vi lyfter på hatten och tror att J Dilla hade gjort detsamma.

Ansluter till Stockholm gör också HKOCHD – en installation som levererar högt tempo, tropiska vibbar och rungade basgångar. Dj-trion Dirtbag, Fred Akir och Cassette slår samman sin mångåriga erfarenhet av Djande, klubbande, musikintresse, humor och dansande till ett. Med enkelhet rör de sig mellan genrer som Ghetto Bass, House, Afro Beats, HipHop och mycket mer, vilket gör deras set till en fest för alla. Trion bloggar även för Skandinaviens största hiphopmagasin ”Kingsize Magazine” samt arbetar som Dj-Lärare.

Datum
6 feb – Yaki-Da – Göteborg
8 feb – A.K.A / Arena – Stockholm + Ryan Hemsworth / HKOCHD

Mer information om RL Grimes Sverige-spelningar

Kommentering är stängd