Rival Schools släpper nytt album

rival-schools

Två magiska ord som utlöser yviga gester och fåniga leenden: Walter Schreifels. Rival Schools är för post-hardcore under 2000-talet vad Quicksand var för samma genre femton år tidigare. Och inget underligt med det då det är samma man bakom båda projekten. Just det, Walter Schreifels. Hans digra musikkarriär i akter som legendariska hardcorebanden Youth of Today och Gorilla Biscuits och melodiska CIV mynnade ut i hyllade Rival Schools. Bandet bildades i slutet av nittiotalet och släppte sin första, och enda officiella, fullängdare i början av tjugohundratalet.

Det faktum att de senare var splittrade under ett antal år samt vägrade släppa sitt andra – men inspelade – studioalbum har gjort dem till en besatthet bland fansen. När skivan senare läckte på fildelarsajter världen över blev bandet lika mytomspunnet som Loch Ness-odjuret. Rival Schools har förutom Schreifels en inte helt okänd lineup i Sam Siegler från CIV, Cache Tolman från Iceburn och Ian Love.

Sedan 2008 har Rival Schools återförenats och spelat live igen. De gästade Sverige med ett bejublat framträdande på Stockholmsfestivalen Where the Action is. Och nu är det dags igen. Ett nytt album ska nämligen släppas 28/3 och Schreifels och co. är på intåg igen!

Den 6:e april spelar Rival Schools på Debaser Slussen i Stockholm.

Konsertdatum
6 april – Debaser Slussen, Stockholm

Mer information om Rival Schools Stockholms-spelning

Scroll to Top