Rise Against gör unik spelning i Göteborg

rise-against

Rise Against har valt att ge en speciell extraspelning på Sticky Fingers den 16 juni, kvällen innan de intar West Coast Riots största scen. En liten, intim, magisk och extremt svettig klubbspelning som kommer gå till historieböckerna.

Ur spillrorna av 88 Fingers Louie reste sig vad som skulle bli det senaste decenniets viktigaste hardcoreband. Från Chicago, uppväxta på Minor Threat och en stark alternativ övertygelse.

De fann sitt första hem hos Fat Wreck Chords och släppte albumdebuten ”The Unraveling” 2001. Sedan dess har de nått större framgångar än någon av sina likasinnade. ”Siren Song of the Counter Culture” från 2004 och ”The Sufferer & the Witness” från 2006 har båda sålt guld i USA. Senaste skivan ”Appeal To Reason” trängde sig rakt in på den amerikanske försäljningslistans tredjeplats. Och i Sverige har de nyligen lyckats med konststycket att sälja guld av singeln ”Hero of War”.

I Sverige har vi endast haft möjlighet att se Rise Against två gånger tidigare – på Trädgår’n i Göteborg och Arenan i Stockholm. Ett par helt fantastiska spelningar, med ett vansinnigt publiktryck och de mest hängivna beundrare man kan tänka sig. Trots lokalernas väl tilltagna storlek har de varit långt ifrån tillräckliga. Därför känns det självklart att i sommar välkomna Rise Against till Sticky Fingers och därpå West Coast Riots största scen.

Support denna kväll är inga mindre än Misconduct; Kristinehamnssönerna som med sin melodiska punkrock och sitt idoga turnerande under 15 år blivit en pelare i punksverige.

KONSERTDATUM
16 juni – Göteborg, Sticky Fingers
17 juni – Göteborg, / West Coast Riot

Närmare information om Rise Againsts spelning i Göteborg

Rulla till toppen