Riksspelman önskade livet ur flyktingbarn

Riksspelmannen och sverigedemokraten Marie Stensby från Krokoms kommun i Jämtland har idag med omedelbar verkan avsagt sig alla sina politiska uppdrag sedan tidningen Expressen avslöjat en rad kontroversiella anonyma kommentarer på den främlingsfientliga webbplatsen Axpixlat. Hon har bland annat skrivit att hon hoppas att hungerstrejkande ensamkommande flyktingbarn svälter sig till döds och kallar muslimska invandrare för patrask och ”de invaderande styrkorna”.

Marie Stensby har sedan 1980 undervisat kultur- och musikskoleelever i norra Jämtland i ett flertal instrument, framför allt fiol. Inom Sverigedemokraterna har hon fram till idag varit suppleant i partistyrelsen. Eftersom hon använt sin jobbmejl på Avpixlat så stängs hon också av från sitt nuvarande jobb som lärare på Kulturskolan i Krokom.

Avpixlat är en webbplats som är nära knuten till Sverigedemokraterna. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth har bland annat upplåtit ett bankkonto till deras verksamhet. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har tidigare kallat Avpixlat för ”den sunda delen av internet”.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top