Riksdagens talman Per Westerberg bojkottar Timbuktu

Det har stormat rejält kring Kartellens och Jason ”Timbuktu” Diakités låt ”Svarta duvor och vissna liljor” den senaste veckan. I låttexten hittar man bland annat formuleringarna ”lägga sverigedemokrater i koma” och ”dunka Jimmie gul och blå”, något som fått Sverigedemokraterna att reagera starkt.

– Jag förutsätter att även andra partier tycker att det här är märkligt och att de därför inte förärar Timbuktu med sin närvaro. Det vore konstig logik om man skulle tycka att hot och våld mot en viss politiker är okej, säger Linus Bylund, presschef för SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Imorgon onsdag den 4 december så kommer Diakité att få ta emot ett pris av Fem i tolv-rörelsen vid en ceremoni mot rasism och främlingsfientlighet i riksdagen. Priset delas ut av rörelsens ordförande, riksdagsledamoten Jasenko Omanovic (S). Riksdagens talman Per Westerberg (M) skulle från början ha hållt ett inledningstal vid ceremonin men han väljer nu istället att bojkotta prisutdelningen.

Kartellens frontman Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset har tidigare dömts till 5000 kr i böter för olaga hot efter att han våren 2012 skrev på Twitter att han ville tortera Jimmie Åkesson med en avbitartång.

Scroll to Top