Rikard ”Skizz” Bizzi släpper soloalbum

BABA recordings är glada att få släppa Rikard “Skizz” Bizzis kommande soloalbum.

Rikard “Skizz” Bizzi har en imponerande meritlista.
Som ena halvan av Up Hygh, släppte han 2006 “The Venus Album” som rosades i musiktidningar och väckte uppmärksamhet utomlands. Med sin andra grupp, Stockholmssyndromet, har Skizz under de senaste åren levererat odödliga klassiker som t.ex “Lårparti”, som dels fick mycket uppmärkasamhet på grund av sina explicita texter om droger och sex, men blev också både P3 Guld & Kingsize-nominerad. För inte tala om hans oförglömliga insats, både som producent och rappare på en av förra årets största svenska hiphop-låtar, Sjukstugans “Zig Zag”.

Första smakprovet från det kommande albumet är låten “Kapitel 15-27 (Botkyrka)” som släpps nu på torsdag 7/3 på Spotify & iTunes med tillhörande video. Första oficiella singeln släpps snart och albumet som släpps både digitalt och på vinyl kommer innan sommaren.

Det hela började egentligen med att jag skulle träffa Skizz för att få beats till andra rappare men efter att ha fått höra vad han satt och kokade ihop i sin studio i Södertälje så gick samtalen snabbt in på honom som soloartist istället för producent. Det är jag glad för idag, för enligt mig så är Skizz kommande album en blivande svensk klassiker och nåt helt nytt som inte hörts i detta avlånga land innan.Stefan Axel Foley/BABA recordings.

Scroll to Top