Rihanna till Peace & Love

rihanna-2012Nu avslöjas en av huvudakterna till sommarens Peace & Love. Den Barbadosfödda superstjärnan Rihanna är sedan några år tillbaka en av de starkast lysande artisterna på den internationella artisthimlen. Peace & Love 2012 äger rum den 26-30 juni i Borlänge. Årets tema är En Ny Värld.

Under en längre tid har det arbetats på att få Rihanna till festivalen i Borlänge. Nu är det äntligen klart. I sommar gör hon en Sverigeexklusiv konsert som huvudakt på Peace & Love. Hon gör endast ett fåtal spelningar i Europa i år.

Vi är galet stolta över att kunna ge våra besökare en sån internationell megastjärna som Rihanna. Det här är en av de största bokningar vi gjort i vår historia, säger presschef Ronny Mattsson.

Rihanna har mer än tio Billboardettor i USA och har redan kommit upp på samma nivå som storheter som The Beatles och The Supremes.

Robyn Rihanna Fenty föddes 1988 i St Michael, Barbados. Hon signades 2005 till Def Jam Recordings, där Jay-Z då var vd. Samma år flyttade hon till USA och genombrottet kom senare samma år med låten ”Pon de replay” från debutalbumet Music of the sun.

Rihanna har sedan dess utvecklats till en av världens mest välkända och framgångsrika artister. Hon har nått stora framgångar med låtar som ”Umbrella”, ”Only girl (in the world)”, ”Disturbia”, ”What’s my name”, ”Man down” och ”We found love” för att nämna några i det pärlband av världshits som hon sjungit och medverkat på.

Några av de artister hon samarbetat musikaliskt med är Jay-Z, Kanye West, Coldplay, Justin Timberlake, Timbaland, Eminem, Drake, Ne-Yo och Maroon 5.

Rihannas musik beskrivs ofta som en blandning av r&b, pop, hip hop, reggaeton och dancehall.

Det senaste albumet Talk that talk släpptes i november förra året och singeln ”We found love” har toppat listor världen över.

Scroll to Top