Riff Knives spelar på Hultsfredsfestivalen

Foto: Andreas Löf Hermansson
Foto: Andreas Löf Hermansson

Stockholmsbandet Riff Knives spelar rock, funk och hiphop med lekfull precision. De har nu blivit utvalda av Hultsfreds festivalansvarige att få spela på Hultsfredsfestivalen fredagen den 15 juli.

Festival ansvarige och bandbokaren Gunnar Lagerman för Hultsfred 2011 valde ut det vinnande bandet efter att Riff Knives laddat upp sin musikvideo på Red Bull Bedroom Jam där band från hela Sverige tävlat om en spelning på Hultsfredsfestivalen. Motiveringen lyder: – Grym cover på Hed P.E.’s ”Bartender”, tight och funkigt på rätt sätt. Blir nyfiken på att uppleva Riff Knives live på Hultsfred!

Detta är inte första gången Riff Knives vinner ett pris, nyligen vann bandet även titeln ”Sveriges bästa live-akt” på Up North Bandslam i Piteå. Riff Knives bildades 2005 i Älvsjö och har sedan dess turnerat runt om i Sverige och har bland annat spelat på Stockholms större scener såsom Debaser Slussen, Ung08, Allhuset Stockholms Universitet, Klubb Sommar! och Fasching. De skriver all musik själva och hämtar mycket av sina influenser från rap/rockband såsom Limp Bizkit, Red Hot Chili Peppers och Rage Against the Machine. Bandet består av Karl Runeskog – vokalist, Hampus André – vokalist, Darious Kaya – gitarr, Emil Olsson – trummor, Jesper Adefelt – bas och Oskar Svenborn – dj.

Att spela live ihop med mina fem bästa vänner är det roligast som finns. Det är grymt att Red Bull Bedroom Jam har den här tävlingen och att de har gett oss en chans att möta en stor publik. Det är ingen tvekan om att vi kommer att göra det vi är bäst på och det är att sätta Hultsfreds publik i gungning, säger Karl Runeskog, vokalist i Riff Knives .

Nu laddar bandet upp för att spela på Hultsfredsfestivalen och i höst går de in i studion för att spela in sin debutskiva.

Red Bull Bedroom Jam är en musiktävling som ger svenska band och artister chansen att bli upptäckta.

Scroll to Top