R.E.M. går skilda vägar

rem-2011

Peter Buck, Mike Mills och Michael Stipe har bestämt sig för att gå skilda vägar. Deras R.E.M. bildades 1974 i Athens, Georgia. En makalösa karriär som har varat i 31 år, tillsammans har de skapat 15 studioalbum och en rad odödliga hits.

Under arbetet med senaste studioalbumet ”Collapse into now” och sammanställningen av deras kommande ”Greatest Hits” började de fråga sig själva vad som skulle komma härnäst.

”Greatest Hits” albumet kommer att innehålla R.E.M.’s allra största hits, ett värdigt avslut på deras långa karriär.

”Working through our music and memories from over three decades was a hell of a journey. We realized that these songs seemed to draw a natural line under the last 31 years of our working together. The time just feels right.” berättar Michael Stipe.

R.E.M. har varit bästa vänner och arbetat tillsammans i över tre decennier, de ser nu ljust på framtiden och de nya möjligheter som öppnar sig för dem. De har byggt någonting fantastiskt tillsammans som de kan se tillbaka på med ett leende på läpparna. De skiljs åt som vänner och har gemensamt kommit fram till detta beslut. De vill även passa på att tacka alla fantastiska fans som troget har supportat dem under deras långa karriär.

Rulla till toppen