Releaseparty med Modern Caveman

modern-caveman

Modern Caveman bjuder in till releasespelning på Diamond Dogs i Göteborg den 23/5. Efter närmare 2000 sålda skivor, radiospelningar både i Sverige och utomlands, mer än 100 timmar på scenen och flera lysande recensioner laddar Göteborgsbandet för den första officiella albumreleasen. För att markera nystarten har man bytt namn från Johnny Goes J till Modern Caveman.

– Vi avslutar barndomseran som demoband och tar avstamp mot nya höjder, säger Johan Sandqvist, sångare och låtskrivare i Modern Caveman. Och det är skönt att äntligen låta lika bra på skiva som vi gör live.

Den nya plattan har spelats in i Grand Recordings Studios i Göteborg med gammaldags analog utrustning. Bandet ville behålla drivet och livekänslan och det handlar om dynamisk, svängig rock med känsla för pop. Ola Karlsson på tidningen Nöjesnytt har hunnit lyssna och skriver ”deras anglofila, energiska rock har en personlig touch, starkt präglat av Johan Sandqvists mjuka men kraftfulla stämma, grandiosa melodier och genomarbetade arrangemang. Det förträffliga soundet, signerat Sven Jensen, är befriade luftigt och retrodoftande, men med en modern twist, vilket gör att Johnnywise låter fräscht och inbjudande. Och även om låtarna i sig har en starkt inneboende amerikansk influens tar bandet det bästa från den brittiska musikhistorien och blandar upp det med en tydligt skandinavisk meloditradition. Resultatet är personligt och lättillgängligt utan att på något sätt vara insmickrande.”

Den som kommer på releasepartyt har en kanonspelning att se fram emot.

– Alla våra spelningar och studioinspelningar och framförallt slitet däremellan har gjort oss till en duracelkanin på jäger och redbull, men också utvecklat oss oerhört. Vi får ofta höra att ”det syns att ni älskar det ni gör”, säger gitarristen Mikael Magnusson.

Det handlar om rock, och Modern Caveman tycker att rock är allra bäst live – missa inte releasespelningen med Modern Caveman!

Vad: Releasespelning för albumet ”Johnnywise” av och med Modern Caveman. Var: Diamond Dogs, Kungsportsavenyen 15. Inträde: 60 kr. Tid: kl 20.00.

Scroll to Top