Rebecca & Fiona släpper nya albumet Beauty Is Pain den 29 april

rebeccafiona

Grammisbelönade DJ-duon Rebecca & Fiona har med sitt guldsäljande debutalbum I Love You, Man tagit världen med storm. De har turnerat flitigt sen 2011 över världens alla kontinenter och gästat mer eller mindre varenda större klubb i världen och spelat på internationella festivaler som Tomorrowland och EDC i Las Vegas, New York och Chicago. Inför årets Grammis-gala som går av stapeln den 19 februari är de nominerade i kategorin Årets electro/dans.

Nu är Rebecca & Fiona tillbaka med uppföljningsalbumet Beauty Is Pain samtidigt som de är aktuella med en Nordamerika-turné, där stopp väntas på stora scenen på festivalen Ultra i Miami och South by Southwest i Austin. Uppföljningsalbumet är resultatet av två års musikskapande som främst tagit form i duons studio under förra hösten. Jämfört med debuten så beskrivs detta album som en mer sammanhållen berättelse där låtarna samspelar med varandra på ett mer enhetligt sätt.

Beauty Is Pain visar prov på duons förfinade färdigheter i producentrollen och bottnar i ett budskap om självständighet och ”empowerment” för de som känner sig osäkra eller annorlunda. Albumet omfattar en mängd olika genrer, där popen är den röda tråden som mixas upp med influenser av EDM, rave och indie.

Först ut från albumet är singeln Candy Love som släpps den 18 februari med tillhörande musikvideo.

Rebecca & Fionas album Beauty Is Pain släpps den 29 april och singeln Candy Love den 18 februari.

Scroll to Top