Ravi Coltrane till Way Out West

Idag bjuder vi på ett av våra allra bästa artistsläpp någonsin.

Med ett efternamn som överskuggar hela jazzvärlden skulle man inte tycka det vore konstigt om man inte hittade ut till ljuset. Men Ravi Coltrane, vars föräldrar är just John och Alice Coltrane, så var det ett enkelt sidosteg och sen in i ett rampljus, blistrande hett och bländande. Vi kan inte tänka oss att Slottsskogen inte kommer att ryckas med besinningslöst när Ravi Coltrane och Co. kommer att shredda sig igenom sitt set.

Ben Zabo är bwa-rytmer ihopkokade med svettiga saxofoner och magisk balafon. Albumet (släppt på legendariska Glitterhouse) är producerat av Chris Eckman från Seattles altcountry-veteraner The Walkabouts. Tänk ett uppdaterat Africa 70 med, om det går, ännu mera glöd. Låt Way Out West bli ett utomhus-rave där Ben Zabo styr dina danssteg.

Inte nog med dessa två musikaliska guldklimpar. Dagens släpp bjuder även avant-garde-RNB-pop i form av Autre Ne Veut, Matt Mondanile i Real Estates soloprojekt Ducktails, svenskhoppen Lune och Little Jinder och även ung, ny och gyllene dansmusik i form av Porter Robinson.

Scroll to Top