Ravaillacz och State of Drama till final

Igår kväll avgjordes den tredje och näst sista delfinalen i Melodifestivalen 2013 på Kraft Arena i Skellefteå. Det blev en överraskningarnas kväll skulle man kunna säga då det USA-doftande rockbandet State of Drama tog sig till final tillsammans med Ravaillacz bestående av veteranerna Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander. Martin Rolinski och Caroline af Ugglas får en andra chans i Karlstad om två veckor.

Finalisterna står inte högt i kurs hos tidningarnas krönikörer. ”Man måste ha något att avsky i den här tävlingen; annars är den inte kul.”, skriver DN:s Hanna Fahl om Ravaillacz. ”Ravaillacz får Sean Banan att framstå com kvalitetspop och State of Drama är tråkiga så att klockorna stannar.”, konstaterar en besviken Harry Amster på SvD.se. ”Har inte Markoolio gjort denna låten i en bra version redan?”, frågade sig artisten Richard Herrey om Ravaillacz på Twitter.

Nu på lördag går den sista delfinalen av stapeln i Malmö med artisterna Ralf Gyllenhammar (hårdrocksbandet Mustaschs sångare), Terese Fredenwall, Behrang Miri, Lucia Pinera, Army of Lovers, Ulrik Munther, Sylvia Vrethammar och Robin Stjernberg.

Scroll to Top