Rapture Ready släpper ny musik

Efter ett år av arbete i studion och två släppta singlar ger Rapture Ready oss nu sin tredje singel ”Heartbreak” i samband med releasen av debutalbumet ”Tertium Quid”.

I ”Heatbreak” hörs Isaks röst starkare och mer gripande än någonsin. Isak är en helt unik sångare med en historia som inte alltid varit ljus, detta kommer fram tydligare än någonsin i bandets tredje singel.

När man är nere och skrapar mot botten och slåss mot sina inre demoner – då måste man komma ihåg att orden man skriver och budskapet man sprider är starkare än alla krig i världen, säger Isak.

Rapture Readys produktionkan beskrivas som modern R&B i sitt svenska esse. Hårda trummor och förföriska synthmattor. Den här singeln skulle lika gärna kunna komma från Atlanta eller Detroit, men Rapture Ready är ett nytt band från Stockholm som släpper sitt debutalbum 26 november.

Rapture Ready består av Isak, Martin Johan-Lo och Dilje Özlem. Isak gjorde karriär med sin karaktäristiska och kraftfulla röst i början av 2000-talet och fick sitt genombrott som låtskrivare och artist med låten ”Turn The Page”. Martin är i grunden basist och del av nycirkusgruppen Sirqus Alfon som har turnerat runt om i USA, mellanöstern, Europa och Asien. Dijle Özlem är bandets beat och hjärta med sina slagverk. Hon har även spelat ihop med artister som Mapei och Timbuktu.

Under våren 2012 började Isak och Martin Johan-Lo skapa soundet som blev stommen till Rapture Readys debutalbum ”Tertium Quid”.

Rapture Ready delar en förkärlek för R&B, funk, soul, pop och electronica. Denna elektriska röra kommer till sin rätt och ger sig till känna på gruppens debutalbum. Uttrycket är hårt och ”klubbigt”. Tonen är angelägen på gränsen till desperat. Det är gripande berättelser och djupt själsliga frågeställningar som går hand i hand med oemotståndliga rytmer som kokats ihop i ett elektriskt funklabb.

Singeln ”Heartbreak” och debutalbumet ”Tertium Quid” släpps 26 november.

Rulla till toppen