Raphael Saadiq till Stockholm i april

raphael-saadiq

När man sätter på Raphael Saadiqs nya album ”The way I see it” är det svårt att sitta still. Det är en riktig feelgood-retro-classic-soulplatta och känslan av att lyssna på en jukebox är svår att undvika. Raphael Saadiq ligger helt rätt i tiden med det han gör och han har verkligen lyckats fånga ljudet och känslan från 60-talet på ett imponerande sätt. Den 21 april ser vi honom på Nalen i Stockholm. Biljetterna släpps idag.

Många låtar följer äldre standard och varar inte längre än tre minuter, hela tiden med Saadiqs närvaro med sång av klass man sällan hört förut. Det är starkt, känslosamt och intimt. Handklapp och fingerknäpp återkommer om och om igen. Det gör även tamburiner och bleckblås, och allt ger en känsla av storband.

Som en kul kontrast till 60-talets soul handlar Saadiqs låttexter helt öppet om sex. ”I need some sex/Some sex with you” sjunger han i Let’s Take a Walk, ivrigt ackompanjerad av tamburin och en fantastisk doakör. Albumet innehåller också fina överraskningar med gäster som Joss Stone på låten Just One Kiss, Stevie Wonder på Never Gonna Give You Up och Jay Z på Oh Girl.

Tisdagen den 21 april kommer Raphaels välpolerade retrosoul få Nalens publik att känna vibben som en gång huserade i lokalerna.

Konsertinfo:
21.4 Stockholm, Nalen

Biljettinformation:
Biljetter till konserten kostar 270 kronor + serviceavgift och säljs via www.nalen.com samt LiveNation.se.

Konserten börjar 21.00 i Stora Salen med insläpp från 20.00. 18-års åldersgräns.

Scroll to Top