Raphael Saadiq till Malmö i november

raphael-saadiq

Kalla det retro och tillbakablickande, för all del. När Raphael Saadiq rotar i soulhistorien gör han det på ett närmast dokumentärt sätt. Men det finns heller ingen annan som behandlar 60- och 70-talets soularv med mer fingertoppskänsla och trovärdighet än honom. Det är stiligt, intimt och helt makalöst sexigt. Den 16 november ger den amerikanske soulprinsen en Sverigekonsert på KB i Malmö. Biljetterna släpps på onsdag den 29 juli.

Efter att under många år arbetat som musiker i olika sammanhang och även som producent för storheter som TLC, The Roots, Snoop Dogg och John Legend, solodebuterade han först som 36-åring. Han första album under eget namn, ”Instant Vintage” från 2002, överöstes med hyllningar och nominerades till hela fem Grammy Awards.

Senaste albumet ”The Way I See It”, som släpptes förra året, Grammy-nominerades återigen flerfaldigt och gästades av namnkunniga kollegor som Jay-Z och Joss Stone.

I våras gjorde 43-årige Raphael Saadiq en magisk spelning inför ett utsålt Nalen i Stockholm. Lagom till kylan och vintern, då vi bäst behöver honom, återvänder han till Sverige för en klubbspelning på KB.

Konsertinfo:
16.11 Malmö, Kulturbolaget

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 29 juli, kostar 275 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud samt www.eventim.se. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

OBS! Denna spelningar har flyttats. Se här.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top